„Mami / tati, mă plictisesc” – ce îi răspunzi?
Desi nu este responsabilitatea unui parinte sa ii dea mereu ceva de facut copilului ca sa nu se plictiseasca, este responsabilitatea lui sa ii explice celui mic ce si cum poate sa faca in astfel de situatii, aratandu-i ca este prezent pentru el, dar nu ca sa traiasca in locul lui.
Cum ajuți copilul să creadă că este bun și că poate face bine
Pentru a reusi sa ii fi alaturi copilului tau in astfel de momente, ai nevoie sa auzi si ceea ce este in spatele cuvintelor lui. De pilda, „daca incerc si nu imi iese, te voi dezamagi” sau „daca nu voi fi bun, nu ma vei mai iubi”.
Serie nouă la Grupul de Comunicare și Inteligență Emoțională, în Fundație
Copilul tau este timid, nu are prieteni sau isi gestioneaza greu emotiile? Ajuta-l sa isi depaseasca limitele si inscrie-l la cursul de Grup de Comunicare si Inteligenta Emotionala, in Iasi! Incepem serie noua in luna mai.
Ce facem cu panica la investigațiile medicale?
Daca stii ca e posibil sa te panichezi cand mergi la investigatii medicale sau ca suferi de claustrofobie, ti-am spus in acest articol ce ai putea face din ce m-a ajutat pe mine.
Webinar gratuit pentru preadolescenți
Cum stie copilul tau daca persoana care il contactează in mediul online este cine spune ca este sau are bune intentii? Ce sa faca si, mai ales, ce sa nu faca atunci cand se expune in mediul online, chiar si cand vorbeste cu persoane cunoscute? Organizez un webinar online gratuit pentru preadolescenti care vine cu raspunsuri.
De ce țipatul strică autoritatea, de fapt
Cand tipam la un copil sau la un partener, ii transmitem cat de coplesiti suntem, de fapt. Cat de mult ne depaseste situatia. Si de aici nu rezulta nicio autoritate de urmat. Tipatul este despre nevoi, limite si energie, toate neconstientizate si necomunicate in mod util. Afla din articol de ce nu functioneaza tipatul si ce poti face, in schimb.
Cum puteți ajuta copilul să își facă prieteni buni
Pentru a avea prieteni buni, in primul rand un copil trebuie sa constientizeze ce inseamna acest lucru si care sunt pasii pe care ii poate parcurge pentru a se imprieteni cu cei din jur. Stima lui de sine este un factor important in aceasta ecuatie.
Absența completă a fricilor la un copil nu este dovadă de curaj, ci de pericol
Cand eu, copil fiind, mi-am blocat toate fricile si m-am amortit emotional, m-am supus unor pericole incredibil de mari. Cand tin Cursul de Comunicare si Inteligenta Emotionala si aud ca unui copil nu ii este frica de nimic, incremenesc. Absenta fricilor nu inseamna curaj, ci inconstienta.
De ce și cum să îi înveți pe copii să fie autentici, înainte de a face ceva
Am fost un copil crescut sa fie cineva. Sa nu ii faca pe parinti de rusine, sa aiba un job caldut si sa nu schimbe prea mult cand lucrurile merg bine, pentru ca asa credeau parintii mei ca e ideal sa traiesc. Am ajuns sa fiu un adult care ii invata pe copii sa fie ei insisi, sa isi cunoasca si urmeze adevarul, pentru a nu se pierde intr-un cineva pe care nu il recunosc.
De ce să vină copiii la cursuri de dezvoltare personală?
Daca problema este la parinte, de ce sa vina copilul la activitati de dezvoltare personala? Tocmai pentru a constientiza ca nu el este sursa tuturor problemelor si nici solutia. Si pentru ca atat el, cat si parintele sa poata sa lucreze la ei si la relatia dintre ei.
Ce curs este mai potrivit pentru copilul tău?
Comunicare si Inteligenta Emotionala sau Public Speaking? Ce i se potriveste cel mai bine copilului si ce abilitati dezvolta fiecare curs? Gasiti raspunsul in acest articol, precum si cateva detalii legate de participarea la grup sau individual.
Cine sunt eu și de ce am fondat Balansoar?
Cuvântul cheie care ma definește este: povestea. Am iubit sa scriu despre povestile oamenilor ca reporter sau om de marketing si PR, iar acum iubesc sa ii ajut pe oamenii mici si mari sa isi (re)scrie povestile. Sunt trainer de dezvoltare personala si am fondat Balansoar.
Ce facem cu adolescenții care vin acasă cu inima frântă?
Copiii simt intens aceste prime indragostiri si despartiri, pentru ei este mare lucru de impartit. Pentru ca pe moment pare ca nimic nu va mai fi la fel. Si nu va mai fi, pentru ca e un proces de maturizare, adesea neplacut. Ce ii spui unui copil ranit?
Cursuri de dezvoltare personală pentru copii în Valea Lupului
Cursurile de Comunicare si Inteligenta Emotionala, respectiv Public Speaking pentru copii sunt acum si in Valea Lupului! Afla detalii si inscrie copilul!
De ce nu va povesteste copilul nimic
Si eu imi doresc sa ii vad pe copiii care ajung la cursurile mele ca evolueaza, ca sunt mai deschisi, comunicativi, increzatori. Doar ca eu vad dincolo de cuvinte sau de absenta lor si nu imi propun sa ii fac sa turuie, ca sa ma exprim popular, ci sa comunice autentic, sa isi permita siguranta de a fi vulnerabili.
De ce au copiii nevoie de Inteligenta Emotionala
Ne dorim ca cei mici sa prinda aripi si sa devina adulti autonomi. Dar noi ce facem pentru acest lucru?
Cursuri noi pentru adulți, online
Vin în intampinarea adultilor cu doua dintre cursurile pe care le livrez, cursuri adaptate acestei pandemii prin care trecem cu totii si care ne invita la multe schimbari. Regasiți in descriere programa cursurilor si detaliile legate de organizare si inscriere. Va astept cu drag, nu uitati însa ca locurile sunt limitate, intrucat imi doresc sa avem un impact cat mai mare!
Stima de sine - cum o creștem și cum ne influențează deciziile de viață
Stima de sine pleacă de la premisa că sunt și am destul aici și acum, deci plec de pe un teren bun, spre creștere. Învăț și mă dezvolt constant plecând de unde sunt, de pe plus. Mă bucur de cât reușesc să mă dezvolt azi și îmi setez obiectivele pe restul dezvoltării, pas cu pas.
Scrisoare pentru copiii ciudați
Mulți dintre voi, copiii care ajungeți la mine, îmi spuneți că vă este teamă să fiți ciudați. Respinși și singuri. Și că nu aveți încredere în voi și nici în ceilalți. Dragilor, marii oameni ai acestei lumi au fost ciudații. Ciudații care au îndrăznit să se placă așa cum erau, cu toate ciudățeniile lor. Ciudații care au îndrăznit să creeze. Să aducă perspective noi peste „normalitatea” celorlalți. Ciudații care au inventat o altă lume în care și altora apoi le-a plăcut să fie. O lume a lor, a tuturor.
Webinar pentru preadolescenți - Granițele Comunicării în Mediul Online
Preadolescența este perioada în care cei mai mulți dintre copii iau contact cu lumea virtuală, așa că mi-am propus să realizez acest webinar pentru a descoperi împreună când ne ajută și când ne încurcă mediul online în comunicare. Și, mai ales, cum să ne ferim de potențialele pericole ale prădătorilor online.