Locuri de amintiri din Sibiu pentru copii

Unul dintre rolurile principale ale memoriei noastre este să țină minte pericolele, pentru a ne apăra ulterior de ele sau de unele asemănătoare. Și mare parte din viață ne-o petrecem căutând să ne ferim de rău. Însă un alt rol al memoriei este acela de a ține minte lucrurile bune și, mai ales, să le asociem cu emoții, mirosuri, sunete, senzații, gusturi și culori sau forme.

Așa cum în viața de adult mirosul de gogoși ne poate aminti de o bunică iubitoare, așa și un loc pe care l-am vizitat pe când eram copii ne poate stârni amintiri și emoții frumoase când mai creștem și îl revizităm. De aceea, recomand mult părinților, în practica mea de trainer, să creeze amintiri și experiențe cu cei mici, cât mai multe și plăcute, pentru a depozita în memoria lor frânturi de viață frumoase și aducătoare de stare de bine. Frânturi pe care se pot baza în momente grele apoi, știind cât de iubiți au fost și prin ce momente frumoase au trecut alături de cei dragi. Frânturi care să le dea speranță pe viitor și dorință de viață armonioasă.

Un astfel de loc îl consider a fi și Povestea Calendarului (din Porumbacu de Sus, Sibiu), un loc pe care l-am vizitat de curând ca adult și în care aș duce toți copiii din lume, dacă aș putea. În Povestea Calendarului se găsesc 12 căsuțe tematice, pentru fiecare lună a anului, împodobite specific, precum într-un basm. Pe lângă decorul care atrage privirile curioase și zâmbete pe măsură, în acest loc magic veți găsi și ateliere pentru cei mici, un magazin de dulciuri și unul de suveniruri, dar și un trenuleț și un mic loc de plimbat cu barca, în sezon.  Plimbarea printre căsuțe m-a transportat pe un alt tărâm, al visării, și mi-a amintit puțin de binecunoscutul Disneyland.

În apropiere de Povestea Calendarului veți găsi și Castelul de Lut Valea Zânelor, un alt loc frumos pentru o vizită cu cei mici. Castelul are o formă aparte, iar în curte veți putea lua o pauză să serviți ceva de mâncare sau ceva dulce pe malul unui râu sau veți putea cumpăra suveniruri. Camerele Castelului sunt utilizate pentru închiriere, așa încât dacă doriți să rămâneți peste noapte, este și aceasta o variantă.

Iar în orașul Sibiu vă recomand să vă plimbați cu cei mici și printre casele tradiționale ale Muzeului Astra, un parc minunat ce se întinde pe o suprafață generoasă și în care puteți admira case de tip atelier, mori de vânt, produse tradiționale din ceramică, dar puteți lua și o pauză de masă sau vizita galeriile muzeului.

Dacă v-am convins să dați o fugă la Sibiu cu cei mici sau în oricare alt loc de vis, dați-mi și mie de veste să îmi spuneți cum a fost și ce le-a plăcut sau v-a plăcut cel mai mult! Puteți asocia amintirea cu o emoție specifică și să vă creați împreună un album al locurilor vizitate și al emoțiilor simțite, pentru o mai bună conexiune. Puteti decupa si lipi cuvinte, emojiuri, simboluri sau puteti desena langa fotografii, pentru va aminti si care au fost emotiile din inimile voastre si a crea un cufar cu speranta pentru viitor.

Sport la vizitat și emoționat!

Previous
Previous

Țipetele din Casa Scării și Țipătul Interior

Next
Next

Cursuri de grup, seria de toamnă